HOME Materijali Prsten Manzete Brisaci Vod. prstenovi MG prstenovi Membrane Zas.elementi Zaptivni kompleti

Kompanija
Delatnost
Katalog
Kontakt


English

 

Program "PPT-ZAPTIVKE" A.D. obuhvata širok asortiman delova od gume , delova u kombinacijama: guma-metal, guma-tkanina, guma-plastika, i delova od plastičnih materijala. Najveći i najvažniji deo tog asortimana čine zaptivni elementi i kompleti koji se primenjuju za zaptivanje pneumatičkih, pneumo-hidrauličkih, hidrauličkih i svih drugih uredjaja, sistema i instalacija. 

Oblik i dimenzije zaptivnih elemenata i kompleta definisani su standardima: ISO, DIN, PPT-Standardi i dr. (standardni program) ili crtežima (specijalni program). 

Za izradu zaptivnih elemenata, kompleta i drugih delova iz standardnog programa koristi se veliki asortiman materijala. Elastomerni (guma) materijali izradjuju se od svih vrsta kaučuka: NBR, CR, NR, MVQ, FPM, EPDM, IIR, SBR I ACM (oznaka po ISO 1629) po sopstvenim recepturama. Od termoplastičnih (plastika) materijala preradjuju se i koriste sledeći: PTFE, PA, POM, PC, PU, PP, i dr. (oznaka po DIN 7728). Ovakav izvor materijala obezbedjuje primenu u gotovo svim oblastima i najrazličitijim uslovima. Primenljivi su kod svih vrste hidrauličkih fluida, nafte i proizvoda od nafte, masti i maziva različitog porekla, ulja različitog porekla, kisele i bazne sredine, sredstva na bazi alkohola, voda, emulzije, sredstva za pranje, prehrambena industrija idr. 

Takodje je obezbedjena primena u širokom temperaturnom intervalu: -700C do +2000C. Kvalitet zaptivnog materijala i zaptivnih elemenata, kompleta i drugih delova potvrdjen je i potvrdjuje se homologacijom a održava kontrolom sirovina i izborom dobavljača, kontrolom procesa i kontrolom gotovog proizvoda.

 Back ] Next ]                  [VRH STRANICE]

Kontakt: 

PPT-Zaptivke A.D.
Cara Dušana 101
37240 Trstenik Srbija
Telefon: +381 37 711 629
Fax: +381 37 714 637
Email: pptzaptivke@ptt.yu
www.zaptivke.co.yu